Bidra til å bygge fremtidens Vestland
I hele Norge snakkes det mye om at vi i fremtiden vil ha store udekkede kompetansebehov. Vestland er ikke noe unntak. Skal arbeidslivet her hevde seg i den nasjonale konkurransen om kompetente arbeidstakere, må vi alle være innstilt på å gjøre en felles innsats.
Noe av løsningen kan være å få flere nyutdannede til å oppdage hvilke muligheter som finnes i regionen. Ved å hjelpe studentene til å forstå hva deres kompetanse kan brukes til, tar vi et felles samfunnsansvar for å bidra til bosetting i hele regionen og sikre bærekraftige lokalsamfunn i fremtiden.
Studentene ønsker mer arbeidslivserfaring i studiet
Undersøkelsene utdanningsinstitusjonene gjør blant sine uteksaminerte kandidater, viser at et flertall av kandidatene etterlyser mer praksis i studiene.
Det varierer i hvor stor grad ulike utdanningsinstitusjoner og studieprogrammer har kontakt med arbeidslivet i regionen. Ikke alle studieprogram har like naturlige kontaktflater eller tradisjon for praksis, internship og lignende. Studenter fra alle typer utdanninger ønsker seg mer praksis, men ønsket er enda sterkere for dem som går på studieprogrammer hvor det er lite kontakt med arbeidslivet underveis i studiet.
Ofte er bedriftenes kontakt med akademia tilfeldig, og avhengig av relasjoner mellom enkeltpersoner. Dermed er det en stor gruppe studenter som aldri får den innsikten i arbeidslivet som de gjerne vil ha. Karrierekatapult ønsker å skape et tilbud som kan rette opp noe av dette. Som bedrift vil dere være med å styrke kontakten og samarbeidet mellom næringsliv, studenter og akademia – noe som vil komme alle parter til nytte.
Rekrutter mer mangfoldig
I dag har kanskje din bedrift noen kontaktflater inn mot studentene, for eksempel gjennom linjeforeninger eller fagmiljøet på spesifikke studieprogram. Dette er nyttige arenaer for å bygge nettverk, og Karrierekatapult har ikke som mål å erstatte denne typen tiltak.
Karrierekatapult skal derimot hjelpe dere med å nå tak i en større bredde av potensielle arbeidstakere. For eksempel trenger en IT-bedrift ikke bare IT-ingeniører. De trenger også folk med bakgrunn innen økonomi, administrasjon, design, markedsføring og HR.
Når dere planlegger arrangementer for Karrierekatapult vil vi hjelpe dere å koble arrangementet til alle utdanningstypene som kan ha kandidater som er aktuelle for dere. Dette vil kunne gjøre det enklere å oppdage talenter fra fagområder dere ikke normalt ville ha prøvd å rekruttere fra.
Et mangfoldig lag av arbeidstakere med ulik kompetanse, alder og kulturell bakgrunn, vil gi bedriften flere perspektiver og et bredere tilfang av ideer. En nytenkende rekruttering er et godt utgangspunkt for innovasjon og utvikling, som vil kunne gi et konkurransefortrinn i fremtiden.